четвъртък, 3 септември 2015 г.

Добри ли са мъжете в секса след 45 години?

Към 42-45 години мъжът достига важна психологична и физиологична граница. На тази възраст той вече е постигнал определен социален статус и основните му усилия се насочват към неговото подържане.
 
Този период със скрито опасение чакат не само мъжете, но и жените, които са със 10-15 години по-млади от своите съпрузи. Може ли съпругът да подържа сексуалната си актиивност на предишното ниво?
 
Сред многото мнения има няколко, които са доста популярни, но всъщност няма нищо общо с истината. Мъжът над 40 години, особено успелият, не е задължително да мечтае за сексуално дълголетие.
 
 
Сексолозите твърдят точно обратното-колкото е по-висок социалнят статус на мъжа, толкова по-активен е в сексуалния живот. Той не само е уверен във себе си (което по естествен начин подържа неговата сексуалност), но и като правило води здравословен начин на живот. Науката е доказала, че новите връзки носят на по-зрелите мъже усещане за несигурност от промяната. Мъжът свиква на определен модел на взаимоотношения, към определен стил на сексуално общуване.
 
Смяната на партньорката за организма на мъжа е истински стрес. Новото и неизвестното, което на млади години е предизвиква подсъзнателен страх от неуспех. „Съвременният начин на живот и стресът са причина за по-ранното настъпване на мъжкия климакс – около 45-годишна възраст. Мъжете опитват самолечение, тъй като се срамуват да коментират проблема си. Но те непременно трябва да се консултират с уролог и ендокринолог“, допълни проф. Славов.
  
Между 16 и 26% от мъжете над 40 години в САЩ и в Европа страдат от тестостеронова недостатъчност. 80 на сто от тях обаче се лекуват, докато в България до медикаменти прибягват едва 10% от имащите този проблем. Поне една трета от българските мъже имат и нарушения на ерекцията“, споделят специалисти. Проблемът с ниското ниво на тестостерон е изключително актуален не само защото може да е причина за безплодие при мъжа, а и поради факта, че увеличава смъртността при силния пол на 35% – срещу 20 на сто при тези мъже, които имат нормални нива на хормона.
 
„Напредването на възрастта и затлъстяването са неблагоприятни фактори за мъжките полови хормони и сексуалността“, коментира доайенът в тази област доц. д-р Филип Куманов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts with Thumbnails

Flamingo ads

Kegel Balls

Kegel Balls
Kegel Balls