петък, 11 март 2011 г.

Великите любовници на всички времена


Търговец, дипломат, шпионин, политик, философ, магьосник, писател с една дума класически авантюрист от своята епоха. Обичал жените и се радвал на тяхната любов .Сексуалните му завоевания са неизброими. "Няма жена в света, която да устои на постоянно внимание", е простата му рецепта. Периодите му на въздържание са принудителни, причинени от здравословни проблеми. Най-малко 11 пъти е пипвал венерическа болест. Бил енергичен и ненаситен, обичал да разказва за подвизите си, като твърдял, че при всяка среща не пада под "моите шест надбягвания" а рекордът му за една нощ с една жена е 14 пъти, или както сам ги наричал "схватки". Правел секс навсякъде, предпочитал девственици до 15 години, но през ръцете му е минала и една вдовица над 50. Владеел всякакви техники и демонстрирал задълбочено познаване на многобройните сексуални пози. За разлика от дон Жуан, който изпитвал нужда да доказва своята мъжественост, Казанова бил ценител. За него сексът е "не само плътско удоволствие, но носи и удовлетворение от това да поддържаш стръвта си на съблазнител и привлича с тайнствеността на приключението."

Френски аристократ писател, философ, атеист, либертин, от неговото име идва понятието „садизъм". Проповядва сексуалната невъздържаност, стигаща до насилие, неограничена от морал, религия или закон.
Младият аристократ води охолен живот в своя замък Лакост в Прованс. Ревностно защитава убежденията на либертин, противопоставяйки се на обществения морал, норми и клерикалните идеи. Свободният му сексуален живот с мъже и жени става пословичен, като в 1768 г. е арестуван за насилие над жена.
През 1772 г. бива осъден на смърт за „содомия и отравяне", но по-късно присъдата е отменена и заменена със затвор. Получава свобода по време на Френската революция през 1790 г. и се включва в политическия живот като гражданина Сад, . Арестуван за политическите си убеждения през 1793 г. и освободен след падането на режима на Робеспиер през 1794 г. През 1801 г. е задържан за написването на книгата Жюстин (Justine) и обявен за луд в 1803 г. Прекарва остатъка от живота си в „Шарантон", където почива през 1814 г.

Той е известен не само като велик поет, но и като авантюрист с живот, изпълнен с екстравагантности, многобройни любовни връзки, дългове, раздели и обвинения в кръвосмешение и содомия. Животът му приключва когато се разболява от треска, докато подготвя нападение срещу османската крепост Лепанто по време на Гръцката война за независимост. Поради този факт гърците го считат за национален герой. Колко любовници е имал е трудно да се каже- посвещава стиховете си на многобройни знайни и незнайни възлюбени. Страстен и печален, за него щастието винаги е бяха в последния момент, а любовта се оказва само сън.
Една от най-големите загадки в руската история, монах и мистик, живял в последния етап от царуването на руския цар Николай II, най-близкият човек и доверен съветник на царица Александра. Распутин е наричан още "лудият монах". Някои вярвали, че той е физически и духовен лечител. Чрез ловки интриги и спечелване на благоразположението на кръгове в императорския руски двор, той придобива огромно политическо и религиозно влияние, успявайки да се намеси във вътрешните дела на Руската православна църква. Обкръжен от вниманието на знатните дами, той води таен сексуален живот с проститутки и най-известните светски красавици, изпълнен с оргии и садизъм.
35-ият президент на САЩ заема тази длъжност от 1961 г. до убийството му през 1963 г. Член на известната фамилия Кенеди, той се счита икона на американския либерализъм. Интелигентен, красив, блестящ, независимо от брака си с Джаки Кенеди, той остава истински американски плейбой. Най- известна е връзката му с Мерилин Монро, чиято натрапчивост бързо го отблъсква, но сред романите му се твърди, че има още много холивудски звезди, между които Лиз Тейлър, Джейн Мейнсфилд и Ким Новак.

Един от най-великите музиканти е и сред най-великите завоеватели на женски сърца. Жените в живота му са повече от тези на Байрон и Пушкин взети заедно, а националностите им толкова много, че той може да бъде определен за най-големия космополит сред любовниците. Сред най-известните му романи са този Кейти Етчингам. Страстната им връзка продължава три години, изпълнени със сцени на ревност и дори побои. Следва тази с Девон Уилсън. Хендрикс завършва живота си с Моника Данеман, на която посвещава цял концерт.

Един от най-великите американски киноактьори е роден на 22 април 1937 г. в град Нептун, щата Ню Джърси (САЩ). Той не познава баща си. Отглежда го баба му, която смята за своя родна майка до зрялата си възраст. На 20 години Джак Никълсън вече е на върха на славата си, а жените, макар и да се оплакват от често ужасното му държание, го обожават.През 1968 г. приключва с развод бракът му с актрисата Сандра Найт. Дъщеря му от тази връзка Дженифър Найт също е актриса.
В последвалите години след раздялата със съпругата си Джак Никълсън се отдава на бохемски живот. Около 17 години с леки прекъсвания негова любовница е Анжелика, дъщерята на великия режисьор Джон Хюстън, която също е актриса и негова партньорка в "Честта на Прици". От връзката с Ребека Брусард се ражда дъщеря му Лорейн (1990) и синът Реймънд ( (1992). Именно първата бременност на Ребека става причина за прекъсването на дългогодишното му приятелство с Анжелика Хюстън.
През последните десетина години името на Никълсън неизменно се свързва със значително по-младата му любовница - актрисата Лара Флинт Бойл.


men.hotnews.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts with Thumbnails

Flamingo ads

Kegel Balls

Kegel Balls
Kegel Balls